Zorgt een PVC-vloer voor geluidsisolatie?

Overweeg je thuis een nieuwe PVC-vloer te leggen? Je zult merken dat PVC-vloeren verkrijgbaar zijn in talloze stijlen en kleuren. Bovendien zijn er vooraanstaande merken van uitstekende kwaliteit die lang meegaan. PVC staat bekend om zijn duurzaamheid en heeft tal van voordelen, zoals gemakkelijk onderhoud, eenvoudige en snelle installatie, en compatibiliteit met vloerverwarming. Maar hoe zit het met geluid?

Maakt een PVC-vloer veel geluid?

Gelukkig niet, want een van de grote voordelen van PVC-vloeren is hun stille karakter. Dit is een van de redenen waarom veel mensen de voorkeur geven aan PVC-vloeren. Vooral als je in een appartement woont en je moet voldoen aan geluidsnormen voor vloeren, dan is een PVC-vloer een slimme keuze.

Een PVC-vloer is ideaal als je onderburen hebt. Je hoeft je geen zorgen te maken over geluidsoverlast wanneer je over je vloer loopt. Bovendien zul je merken dat er altijd een PVC-vloer is die perfect aansluit bij jouw wensen. PVC-vloeren produceren vaak minder geluid dan bijvoorbeeld laminaatvloeren. Ze kunnen zelfs direct op de vloer worden bevestigd (en met een geschikte ondervloer zal het geluid nog meer worden verminderd). In tegenstelling hiermee worden laminaatvloeren vaak als zwevend beschouwd en kunnen dus luidruchtiger zijn.

Minder geluid met een PVC-vloer

Een PVC-vloer heeft veel voordelen, en een van de grootste is de geluidsarmte. Dit maakt het de favoriete keuze voor velen. Vooral als je in een appartement woont waar strikte regels gelden, is PVC de juiste beslissing.

Als je overweegt een nieuwe vloer in je appartement te leggen, bijvoorbeeld omdat je de oude moet vervangen of omdat je net in een nieuw huis bent getrokken, is een geluidsarme PVC-vloer de beste keuze. Niet alleen produceert een PVC-vloer minimaal geluid wanneer je erop loopt, maar ook het leggen ervan gebeurt vrijwel geruisloos. Het plaatsen van vloeren gaat vaak gepaard met veel lawaai, vooral bij laminaat- en parketvloeren. Maar een PVC-vloer leggen verloopt bijna stil. Voor het leggen van de vloer heb je geen ingewikkelde apparatuur nodig. Alles wat je nodig hebt is een mes, een meetlint en eventueel een lijmroller (voor PVC-plak- of dryback-vloeren).

Wanneer je onderburen hebt, hoef je je geen zorgen te maken over geluidsoverlast als je over je PVC-vloer loopt. Bovendien kun je altijd een PVC-vloer vinden die precies aan je wensen voldoet. PVC-vloeren zijn aanzienlijk stiller dan bijvoorbeeld laminaatvloeren. Maar waarom? PVC-vloeren worden rechtstreeks op de ondervloer of de grond bevestigd, terwijl laminaatvloeren vaak zwevend worden gelegd, wat meer geluid met zich meebrengt.

Geluidsoverlast? De eisen van de VvE

Het is begrijpelijk dat je geen overlast wilt veroorzaken voor je buren of geconfronteerd wilt worden met geluidsoverlast. Binnen appartementencomplexen zijn er dus specifieke regels opgesteld door de Vereniging van Eigenaren (VvE) om geluidsoverlast te beperken, vaak bekend als de 10 dB norm. Deze norm is doorgaans opgenomen in huurcontracten en huishoudelijke reglementen, vooral bij appartementen en bovenwoningen.

Met decibel (dB) meten we de intensiteit van geluid. Een geluidsreductie van 10 dB houdt in dat het contactgeluid met 10 dB wordt verminderd. Dit resulteert in minder overlast. Geluiden zoals voetstappen en spelende kinderen worden gedempt. De 10 dB-norm is gebaseerd op richtlijnen die zijn vastgesteld door de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG).

Waar moet je op letten met de eisen om geluidsoverlast te voorkomen?

In de vloerenmarkt spreken we over geluidsreductie in termen van ΔLlin en ΔLw. ΔLlin heeft betrekking op de lage tonen, terwijl ΔLw betrekking heeft op de hoge tonen. In Nederland maken we meestal gebruik van ΔLlin, maar in het buitenland wordt vaak ΔLw gebruikt. De regels met betrekking tot geluidsreductie zijn doorgaans minder streng in andere landen.

Als je overweegt om een vloer online of in het buitenland aan te schaffen, is het belangrijk om goed te controleren welke waarde op de omschrijving of verpakking staat. Voor gebruik in Nederland moet deze waarde 10 dB ΔLlin zijn of 21 dB ΔLw. Er is altijd een verschil van 11 dB tussen deze waarden. Vergeet niet om de certificaten te raadplegen om zeker te zijn van goede geluidsreductie!

Houd er rekening mee dat waarden boven 13 dB bijna niet voorkomen in ΔLlin. Als je een hogere waarde op de verpakking ziet staan, kun je ervan uitgaan dat dit een ΔLw-waarde is.

Welke PVC-vloer dempt het geluid het best?

Als je op zoek bent naar de beste geluidsreductie, is het verstandig om te gaan voor een plak PVC-vloer. Deze vloer wordt namelijk direct aan de ondergrond gelijmd, waardoor er geen ruimte is tussen de ondervloer en de vloer zelf. Dit betekent dat je geen last hebt van krakende geluiden, voetstappen of andere storende geluiden, of ze worden in ieder geval aanzienlijk verminderd.

PVC-vloeren en geluidsisolatie

PVC-vloeren kunnen aanzienlijk variëren in hun geluiddempende eigenschappen, afhankelijk van het merk en het type. Het is verstandig om altijd te informeren naar de geluidsprestaties wanneer je overweegt een specifieke vloer aan te schaffen.

Extra geluiddemping door wandpanelen

Wist je dat je met akoestische panelen de klanken in je huis in toom kunt houden? Deze wandpanelen combineren hout met vilt, waardoor ze niet alleen een uniek akoestisch tintje aan je woning geven, maar ook voor een betere geluidsbeleving zorgen. Het tijdloze design voegt niet alleen functionaliteit toe, maar brengt ook een eigenzinnige stijl in je huis. Wat ze nog beter maakt, is dat de panelen een groen tintje hebben, omdat de achterkant gemaakt is van gerecycled vilt. En het beste van alles is dat je ze gemakkelijk zelf kunt ophangen voor een directe upgrade van je akoestiek!

Veelgestelde vragen over geluidsisolatie bij PVC vloeren

Hieronder kun je de veelgestelde vragen over PVC vloeren en geluidsisolatie terugvinden.

Kan een PVC vloer geluid dempen?

Ja, PVC-vloeren staan erom bekend geluid effectief te dempen. Dit komt door het materiaal waaruit ze zijn vervaardigd. PVC-vloeren hebben van nature uitstekende geluiddempende kwaliteiten, waardoor ze geluidstrillingen absorberen en contactgeluiden, zoals voetstappen, aanzienlijk verminderen. Het is echter van groot belang dat de vloer correct wordt geïnstalleerd, vooral bij klik-PVC, waarbij een geluiddempende ondervloer wordt aanbevolen. Dankzij deze geluiddempende eigenschappen is PVC een uitstekend alternatief voor vloeren zoals laminaat.

Waarom kiezen voor geluiddempende vloer?

Om ervoor te zorgen dat je PVC-vloer nauwelijks geluid maakt, is het sterk aan te raden om te kiezen voor een ondervloer met minstens 10 decibel geluidsreductie. Wanneer je een vloer in je appartement gaat leggen, ben je verplicht je aan een geluidsreductie van 10 decibel te houden.

Deze 10dB-regel wordt vaak in je huurcontract genoemd. Door een PVC-vloer te combineren met een kwalitatieve ondervloer, zorg je ervoor dat je aan deze geluidsreductie-eisen voldoet en je onderburen geen last hebben van geluidshinder. Als je wilt, kun je altijd overwegen om een professional in te schakelen om de ondervloer te laten leggen.

Hoe komt het dat een PVC vloer geluiddempend is?

Dit is voornamelijk relevant bij PVC-vloeren die worden verlijmd op de basisvloer, zoals beton. De directe hechting creëert een hogere dichtheid en minimaliseert geluid, omdat de vloer rechtstreeks op de ondergrond wordt aangebracht.

In het geval van klik-PVC (vergelijkbaar met laminaat) is het juist de ondervloer die geluidsisolatie biedt. Met een geschikte ondervloer en de juiste PVC-vloer kun je een geluidsreductie van 10dB of meer realiseren, indien nodig.

Your content goes here.

 • In één dag gelegd
 • Laagste prijsgarantie PVC vloer
 • Beste kwaliteit PVC vloeren
 • Zowel particulier als zakelijk
 • Complete renovatie
 • Professionele vloerleggers

Onze diensten

Waar Wij Het Beste In Zijn!

Bezoek onze showroom in Den Haag

Je kunt een bezoek brengen naar onze showroom in Den Haag. Je kunt ons vinden aan de Loosduinseweg 373. Wij zijn elke dag geopend van 08:30 tot 18:30.

Tijdelijke actie!

Profiteer tijdelijk van kortingen tot wel 50% op vloeren! Wil je van deze actie gebruikmaken? Vraag een gratis offerte aan en ontvang binnen enkele uren een reactie in je inbox!

Wat is Lorem Ipsum?

juiste vloer kiezen

Hoe kan je de juiste vloer kiezen?

Hеt makеn van dе juistе kеuzе voor jе vloеr hangt af van jouw pеrsoonlijkе smaak еn of dе vloеr gеschikt is voor dе bеtrеffеndе kamеr. Hеt kan zijn dat еr vloеrvеrwarming aanwеzig is, waardoor niеt еlkе vloеr gеschikt is

pvc vloer dweilen

Hoe moet ik mijn PVC vloer dweilen?

Een PVC-vloer is een geweldige keuze: hij is duurzaam en vraagt weinig onderhoud. Met regelmatig onderhoud kun je poetswerk vermijden en wordt het schoonmaken van je PVC-vloer een fluitje van een cent!

ondervloer voor pvc vloer

Heb je voor een PVC vloer een ondervloer nodig?

Vanwege de vele voordelen van PVC worden deze vloeren steeds populairder in huishoudens. Veel mensen besluiten om kosten te besparen door zelf hun vloer te leggen, wat uitstekend kan als je kiest voor een PVC-vloer met een handig kliksysteem.

google

Reviews

Benieuwd wat mensen over ons zeggen? Je kunt hieronder de beoordelingen bekijken!

j-icon

John Aarnout

★★★★★

Top bedrijf handelen snel prijs en kwaliteit zijn top zeer zeker aan te raden bedankt mannen 💪🏻

m-icon

Moncef Tazi

★★★★★

Erg tevreden over de vloer die gelegd is door Vloerenkings. Contact verliep goed, meedenkend en professioneel. Top service en vooral een prachtige vloer.

b-icon

bianca de leeuw

★★★★★

Zo blij met me nieuwe vloer😍😍en de jongens werken super netjes!

d-icon

D Tanafour

★★★★★

Mooie visgraat voor een mooie prijs! Mijn huis ziet er weer top uit! Bedankt heren

s-icon

Sita Jethu

★★★★★

Super blij met mijn nieuwe vloer, goed gedaan Vloerenkings.

g-icon

Arya Nahani

★★★★★

Super mooie visgraat vloeren en wandpanelen en zeer klantvriendelijk en lage prijzen en was binnen 1 dag gelegd zeer tevreden klant hier en zal ze zeker aanraden in mijn omgeving

0
  0
  Winkelwagen
  Uw winkelwagen is leegTerug naar winkel